Green Minds bakgrund

Green Minds startades i Uppsala 2016 av mig Sara Bonér. Jag är kvalificerad trädgårdsmästare med inriktning mot växtkunskap.

En viktig och självklar hörnsten för mig i företaget är att värna om miljön, vilket sker på flera olika sätt: Användande av elbil och batteridrivna verktyg så långt det är möjligt. Val av gödsel med mera sker med omsorg. I designarbetet jobbar jag aktivt med att rita in värdväxter för bin, fjärilar, och fåglar.

På sidan av min egen verksamhet jobbar jag en liten deltid på Slottsträdgården Ulriksdal i Stockholm där jag hämtar mycket inspiration. Det är ett fantastisk komplement för att hela tiden få koll på nyheter och fräscha upp växtsortimentet. Övrig inspiration hämtar jag bland annat från resor till Japan, England, Danmark, och många fina privata trädgårdar, samt besök på trädgårdsmässor i Sverige.

När man ritar trädgårdar och gör designförslag/rådgivning är det också väldigt viktigt att ha mycket erfarenhet av trädgårdsskötsel, för att veta vad som fungerar i verkligheten och inte. Det är därför optimalt att kombinera dessa typer av uppdrag.

Utbildning och arbetserfarenhet inom trädgård:

  • Green Minds, startades 2016.
  • Från säsongen 2018 deltidsanställning som trädgårdsmästare vid Ulriksdals Slottsträdgård.
  • Säsongen 2015 heltidsanställning som trädgårdsmästare vid Funbo Plantskola.
  • Säsongen 2014 heltidsanställning som trädgårdsmästare vid ett litet anläggningsföretag.
  • 2-årig Trädgårdsmästarutbildning vid Enköpings Yrkeshögskola 2012-2013.

Sara Bonér

Grundare och Trädgårdsmästare

Uppsala