Projekt

Nedan är ett litet urval av tidigare utförda projekt.

Japanskt vilorum

Ett halvskuggigt "dött" hörn av trädgården där en studsmatta stått och samlat ogräs under flera år fick ett lyft och blev familjens nya favoritplats.

Damm med plantering

Växterna runt om är planterade för att åstadkomma en lummig grön miljö och en inramning åt dammen utan att ta focus ifrån den.

Ny entré

Familjen önskade ny entrésida framför huset. Deras önskemål var en gång fram till huset och färgglada planteringar.

Som lösning designade jag en entrégång med organiska former fram till huset kantad av två stora planteringsytor med bla vintergröna växter.

I mitten fick det vackra äppelträdet vara kvar och utgöra lite skugga vid den nya sittplatsen.

Detta visar entrésidan FÖRE omarbetningen. En tidigare lite bortglömd framsida med gräsmatta och ett gammalt äppelträd som kunden var osäker på om det skulle få vara kvar eller ej.

Släntplantering

En ogräs-slänt förvandlas till lummig grön halvvild plantering som livar upp ett annars "tråkigt hörn av trädgården".

Här får växterna breda ut sig och det krävs ingen mer skötsel än etableringsbevattning, gödning, och initialt lite ogräsrensning tills buskar och perenner vuxit ihop.

Entréplantering

Här har den nybyggda fastigheten fått en välkomnande entréplantering.

Buskar, träd, och perenner samsas i denna lättskötta rabatt som vuxit ihop fint endast någon månad efter planteringen.

Planerad för att vara vacker alla säsonger.

Illustrationsplan 1

En helt tom och plan trädgård intill en åker. Kunden vill ha kvar utsikt mot åkern men ändå få ombonat med olika trädgårdsrum och flera sittplatser i olika vädersträck. Plats för lek och köksträdgård fanns också med bland kundens önskemål. Allt har delats in i olika rum med hjälp av bla vintergröna stommar, perenn, busk och trädplanteringar och en del snickeridetaljer som pergola och spaljéer.

Illustrationsplan 2

Kunden har en stor tomt med mycket gräsmatta. De vill ha pool men behöver hjälp att få till en trivsam miljö runtom. Här blir det planteringar, med bland annat prydnadsgräs och generösa sittplatser, som är öppna men ändå avskilda från varandra. Gott om insynsskydd.